De rode knop (6+)

Weet jij wat er in je hersenen gebeurt als je iets spannends meemaakt? Heb jij wel eens gehoord van ‘de rode knop’ en wat deze doet? Daar kan coach Lilian jou een heleboel over vertellen! Met behulp van Playmobil, stiften, papier en nog veel meer leuks ga jij spelenderwijs aan de slag met het thema angst en de werking van de hersenen.

Hierdoor weet jij straks super veel over hoe jouw hersenen werken! Dat is best wel handig, want zo weet je dat jouw hersenen je ook wel eens voor de gek proberen te houden.

Coach Lilian gaat jou leren hoe jij jezelf weer rustig kunt maken in een spannende situatie en je zo stapje voor stapje weer meer durft. Het aanbod ‘de rode knop’ is geschikt voor kinderen (6+) met angst, trauma en/of hechtingsproblematieken

Angst voor honden

Bij het traject ‘De rode knop’ is er een speciaal onderdeel angst voor honden. Angst voor honden kan voor kinderen en volwassenen zorgen voor flinke belemmeringen in het dagelijks leven.

Alledaagse situaties, zoals een hond die bij de supermarkt wacht op zijn baasje, een vrouw die haar hond uitlaat en langsloopt of twee honden die wild stoeien op een uitrenveld, kunnen als gevaarlijk en bedreigend worden ervaren. Voor kinderen met autismespectrumstoornis heeft coach Lilian de methode aangepast.

Bij dit traject hoort door Meneer Hond ontworpen didactisch materiaal in de vorm van een werkboek. Het doel van het traject angst voor honden is dat de coachee de lichaamstaal van de hond leert begrijpen zodat hij of zij beter kan inschatten wat de bedoeling van de hond is. Bij dit onderdeel kunnen, indien gewenst, coachhonden Floyd en/of Maddy ingezet worden.

Lees ook:

  • FantASStisch – een aanbod voor kinderen (6+) en (jong)volwassenen met autismespectrumstoornis (ASS)
  • Trauma & Hechting – een aanbod voor (jong)volwassenen (16+) met angst, trauma en/of hechtingsproblematieken

< Terug naar hoofdpagina Ons aanbod