Trauma & Hechting (16+)

Bij het traject Trauma & Hechting ga je samen met coach Lilian aan de slag om te bekijken waar jouw angst vandaan komt en leer je hoe je hiermee in jouw dagelijks leven kunt omgaan. Daarnaast leer je meer over hoe de hersenen werken en hoe ze reageren bij psychotrauma en angst.

Het traject is geschikt voor mensen met angst, trauma en/of hechtingsproblematieken.

Trauma, hechting en angst

Een heftige gebeurtenis kan een grote impact hebben op je dagelijks leven. Soms is een gebeurtenis zo heftig dat het leidt tot stressklachten, angst, slapeloze nachten en nachtmerries. We noemen het dan vaak een trauma.

Bij het traject Trauma&Hechting biedt Meneer Hond psycho-educatie waarin coach Lilian jou meer uitlegt over hoe je hersenen werken en reageren in stress situaties. Om deze stress te verminderen ga je aan de slag met ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en mindfulness. Indien gewenst kun je samen met coach Lilian een crisisplan opstellen.

Wil jij tijdens de coachsessies graag ondersteuning van een coachhond? Uit onderzoek is gebleken dat het aaien van een hond ervoor zorgt dat je rustiger wordt. Coachhonden Floyd en Maddy vinden het erg leuk om met jou aan de slag te gaan!

Coach Lilian heeft voor de ontwikkeling van dit traject samengewerkt met een ervaringsdeskundige op het gebied van PTSS. Het traject Trauma & Hechting is een mooie aanvulling op gespecialiseerde psycho-traumatherapie zoals EMDR.

Coach Lilian heeft een certificaat voor psycho-traumahulpverlener en hechtingsproblematiek. Wil je graag meer weten over coach Lilian? Klik dan hier.

Angst voor honden

Bij het traject Trauma&Hechting kunnen we ook specifiek aan de slag gaan met angst voor honden. Angst voor honden kan voor kinderen en volwassenen zorgen voor flinke belemmeringen in het dagelijks leven. Bij dit onderdeel kunnen, indien gewenst, coachhonden Floyd en/of Maddy ingezet worden. Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees ook:

  • FantASStisch – een aanbod voor kinderen (6+) en (jong)volwassenen met autismespectrumstoornis (ASS)
  • De rode knop – een aanbod voor kinderen (6+) met angst, trauma en/of hechtingsproblematieken

< Terug naar hoofdpagina Ons aanbod