Trauma & Hechting – een aanbod voor (jong)volwassenen (16+) met angst, trauma en/of hechtingsproblematieken

Bij het traject Trauma & Hechting ga je samen met coach Lilian aan de slag om te bekijken waar jouw angst vandaan komt en leer je hoe je hiermee in jouw dagelijks leven kunt omgaan. Daarnaast leer je meer over hoe de hersenen werken en hoe ze reageren bij psychotrauma en angst.

Coach Lilian heeft voor de ontwikkeling van dit traject samengewerkt met een ervaringsdeskundige op het gebied van PTSS. Het traject Trauma & Hechting is een mooie aanvulling op gespecialiseerde psycho-traumatherapie zoals EMDR. Coach Lilian heeft een certificaat voor psycho-traumahulpverlener en hechtingsproblematiek.

Bij het traject Trauma&Hechting kunnen we ook specifiek aan de slag met angst voor honden. Angst voor honden kan voor kinderen en volwassenen zorgen voor flinke belemmeringen in het dagelijks leven. Alledaagse situaties, zoals een hond die bij de supermarkt wacht op zijn baasje, een vrouw die haar hond uitlaat en langsloopt of twee honden die wild stoeien op een uitrenveld, kunnen als gevaarlijk en bedreigend worden ervaren. Het doel van het traject angst voor honden is dat de coachee de lichaamstaal van de hond leert begrijpen zodat hij of zij beter kan inschatten wat de bedoeling van de hond is. Bij dit onderdeel kunnen, indien gewenst, coachhonden Floyd en/of Maddy ingezet worden.

Lees ook:

  • FantASStisch – een aanbod voor kinderen (6+) en (jong)volwassenen met autismespectrumstoornis (ASS)
  • De rode knop – een aanbod voor kinderen (6+) met angst, trauma en/of hechtingsproblematieken

< Terug naar hoofdpagina Ons aanbod